Containere

Preturi containere si diverse informatii !

containere de locuit

Ce este un container de locuit?

Un container de locuit este o unitate modulara mobila pentru locuinte prefabricate temporare sau permanente. Acestea sunt construite din materiale durabil : tabla sau aluminiu. Pot fi personalizate in funcție de nevoile fiecarui client. Avantajele includ mobilitatea, flexibilitatea, costul redus si usurinta de constructie.

containere de locuit

Ce tipuri de structuri exista pentru containere?

Containerele pot fi de mai multe tipuri :

Monobloc – Acesta este format din profile metalice cu o grosime standard de 2,5mm , dar pentru o varianta mai economica se poate alege si varianta de profile metalice cu grosimea de 1,5mm. Cadrul metalic la podea contine 18 lenjeroane zicante de tip C cu o grosime de 2,5mm. Tabla zincata cutata H12 cu grosimea de 0,5mm se inveleste partea de jos pentru nu a aparea infiltratii de apa.Pentru o eficienta termica mai consistenta lonjeroanele zincate se acopera cu vata minerala de 100mm.

Modular – Acesta este format din profile metalice speciale cu o adancime de 0,5CM in profil in partea de sus pentru scurgerea apei. Fiecare colt contine o piesa metalica numita „piesa de colt”,pentru agregarea apei. Piesa de colt are un rol important in structura sa metalica.Containerele cu structura modulara pot fi asezate unul peste altul cu ajutorul piesei de colt si a unor chei de prindere. Podeaua contine 18 lenjeroane duble zicante de tip C cu o grosime de 3mm. Vata minerala este folosita pentru un eficient termic ridicat in incalzirea unitatii.Tabla cutata este folosita pentru a inveli lonjeroanele si vata minerala. Infiltratiile de apa nu pot aparea cu o asa structura rezistenta.

cadru metalic
Cadrul metalic pe structura modulara

In ce scopuri pot folosi un container ?

Un container se poate folosi intr-o varietate de activitati. Containerele pe structura modulara pot savarsi la activitatea principala de locuinta temporara pentru santiere. Principalele domenii de activate a containelor sunt pentru locuinte,dormitoare,spatii de depozitare,birouri sau spatii sanitare. Structura metalica modulara se poate folosi si pentru realizarea de case modulare.

Ce preturi au containerele de locuit in anul 2023?

Containerele fabricate pe teritoriul Romaniei sunt ieftine si practice din cauza imprejurarilor si a scumpirilor materialelor de constructie.Un container de locuit monobloc costa 3400 Euro la care se va adauga 19% TVA(Taxa pe valoare adaugata) iar pretul final va fi de 4046 Euro.Transportul nu este considerat in pret deoarece distanta poate varia in functie de client.

Preturi containere
Container cu dimensiunea de 6000x2400x2500mm – 3400 Euro + TVA
Container cu dimensiunea de 7000x2400x2500mm – 3800 Euro + TVA
Container cu dimensiunea de 8000x2400x2500mm – 4500 Euro + TVA
Container cu dimensiunea de 4000x2400x2500mm – 2700 Euro + TVA
Container cu dimensiunea de 5000x2400x2500mm – 3250 Euro + TVA
Container cu dimensiunea de 9000x2400x2500mm – 5000 Euro + TVA
Container cu dimensiunea de 12000x2400x2500mm – 6500 Euro + TVA

Ce preturi au containerele modulare in anul 2023?

Containerele prefabricate confectionate in Romania sunt o varianta mai ieftina fata de cele confectionate in occident. Un container modular standard cu o usa de 800x2000mm si o fereastra de 1000x1100mm cu instalatie electrica va poate costa 5100 Euro la care se va adauga 19% TVA ( Taxa pe valoarea adaugata) iar pretul final va fi de 6069 Euro.Transportul nu este considerat in pret deoarece distanta poate varia in functie de client.

containere birou
Containere modulare folosite pe post de BIROU.

Ce contine un container sanitar pentru santiere?

Un container sanitar pentru santier poate fi format in functie de nevoia clientului. Propunerea noastra pentru un santier este sa fie echipat cu cel putin un container sanitar care sa contina 2 pisoare,4 lavoare si cel putin 2 compartimente pentru WC.Containerul sanitar are dimensiunea standard de 6000x2400x2500mm(H) si poate fi configurat numai pentru WC sau Dusuri.Containerele se pot lipi intre ele pentru efectuarea unui spatiu sanitar mai complex si mai util.

Exista alte posibilitati de echipare a containerelor sanitare?

Containerele sanitare pot fi echipate si pe aceasta versiune cu 2 WC,2 Dusuri,un boiler pentru incalzirea apei de 150L si un coridor de trecere pentru a asigura intimitatea personalului.O dotare principala este folosirea geamurilor PVC oscilabatante de 550x600mm pentru compartimentul de WC si Dus.

Care sunt dimensiunile unui container monobloc,se poate configura si dimensiunea?

Dimensiunea unui container modular sau monobloc poate varia in functie de nevoia clientului.Aceste unitati prefabricate pornesc cu minimul de 2400mm lungime si 2400mm latime,iar versiunea maxima pe care o confectionam sa fie facil si transportul acestora este de 12,000mm lungime si 3000mm latime.

Care este dimensiunea standard a unui container modular?

Dimensiunea unui container modular standard este de 6058mm lungime,2438mm latime si 2700mm inaltime.Aceasta dimensiune este standartizata si optimizata pentru orice tip de constructie din containere.

containere modulare

Care sunt optiunile extra pe care le pot achitiona la un container?

Un container poate fi personalizat si echipat in functie de nevoia fiecarui client. Optiunile extra reprezinta dotari extra precum : AC BTU 9000 sau o compartimentare extra pe care o doresc. In principal containerele pot fi o solutie optima in industria constructiilor de locuinte si organizarilor de santier.

Dotari extra pentru containere :

 • Aer conditionat
 • Compartimentari extra
 • Placare cu lambriu PVC sau din lemn pe exterior sau interior.
 • Placare cu rigips pentru un interior mai deosebit.
 • Fereastra PVC 1100x1000mm cu profil KMG cu 6 camere
 • Usa metalica sau PVC
 • Compartiment pentru grup sanitar.

Ce mai pot realiza dintr-un container modular sau monobloc?

Un ansamblu de containere modulare poate forma o casa modulara calduroasa si moderna sau posibil un viitor business in zonele turistice.Containerul monobloc poate realiza pentru persoanele cu un buget mai mic o casa din containere,compartimentata in functie de nevoia fiecaruia. (Exemplu : un dormitor,o baie si un living pentru invitati).

case din containere
Casa din containere

Ce preturi are o casa din containere in anul 2023 ?

O casa din containere pentru versiunea standard va poate costa pana la 380 Euro per metru patrat la care se adauga TVA de 19%.Acest pret este ofertat in functie de nevoia fiecarui client si de optiunile pe care le alege.Fiecare compartimentare sau dotare extra este taxata suplimentar in conformitate cu preturile prestabilite de societatea noastra.Tipul de material poate influenta inclusiv pretul final a casei.

Containere de locuit la cheie sau case din containere !

Aceste case sunt mobile si usor de transportat.Unul din avantajele principale ale unei case de acest gen este flexibilitatea.Iti poti muta casa oricand doresti sa te muti fara a fi nevoit sa o vinzi.Structura metalica este usoara si esti ferit de seisme.Gradul de incalzire sau racire a casei este unul foarte bun.Avantajul acestei case se poate vedea inca din poza.Izolatia este realizata din mai multe componente premium : Polistiren de 5CM,Vata minerala de 100mm,Panou Sandwich de 8CM,Placa Gips.

Ai nevoie de autorizatie de constructie pentru casele din containere sau pentru containere?

Pentru acesta categorie de case din containere si pentru containere nu aveti nevoie de autorizatie ! Aceste module de locuit sunt spatii temporare care nu necesita autorizatie de constructie.Legea va permite sa montati oriunde doriti containerele sau casa.

2 thoughts on “Preturi containere si diverse informatii !

 1. Dora spune:

  Buna ziua!

  La containerele modulare de locuit , pretul de 380 eur standard ce grad de finisaj include? Este sigur ca nu necesita nici o autorizare de constructie?Multumesc

  1. admin spune:

   Buna dimineata,nu necesita autorizatie de constructie deoarece este o locuinta temporara pe care o puteti muta constant.
   In pretul de 380 Euro + TVA,este placa cu gips-carton la interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *